Lokaal vet verbranden…

on

… is helaas niet mogelijk. Tenzij liposuctie is wat je overweegt.

Afhankelijk van de samenstelling van je lichaam zal je, wanneer je vet verliest, op verschillende plaatsen een beetje van het onpopulaire weefsel verliezen. Sommigen zullen dus altijd eerst vet verliezen in hun taille, anderen zullen meer vet verliezen bij hun bovenbenen of borsten. Het goede nieuws is dat je uiteindelijk wel overal kan afvallen, je hebt alleen meer geduld nodig.

Maar hoe zit het dan met buik-/ been-/ armspieroefeningen? Zijn deze dan zinvol? Ja, want:

  1.  De stevigheid van jouw lichaam neemt toe dankzij het ontwikkelen van deze spieren. Je zal dus een mooiere shape hebben.
  2. De spieren die je met deze oefeningen ontwikkelt zorgen voor een beter metabolisme, hierdoor kan je sneller afvallen als je jouw voeding ook goed aanpakt.
  3. Als jouw vetpercentage verlaagt zal je de onderliggende spieren beter zien en zal je hier en daar “lijntjes” gaan zien. Dames moeten dus niet vrezen dat ze er plots gaan uitzien als een bodybuilder :).

Buikspieren dus, zullen niet alleen het vet aanpakken op je buik, maar ook op je benen,… en ook je cupmaat zal wellicht een beetje kleiner worden. Anderzijds zullen buikspieren er dus ook niet direct voor zorgen dat je zichtbare buikspieren hebt, wel zal je voelen dat je buik “harder” is.

Als je dus ergens vet wil verliezen, zal je overal vet verliezen. En dat zal je bereiken door een juiste relatie met voeding, een goed voedingspatroon en voldoende beweging met een combinatie van spieroefeningen en (een beetje) cardio.

Not everything you lose is a loss  – Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s