Dé Moedermaffia, goedbedoeld?

on

Of toch eigenlijk niet?

Iedereen waarschuwt je ervoor maar bewust of onbewust maakt iedereen er ook wel deel van uit. Dé Moedermaffia. Zij die het altijd beter weten, die het snelste kindje hebben, het mooiste, het grootste, de braafste,… Zij die “je echt enkel advies willen geven hoor”. Maar willen ze dat? Echt?

Waarom doen ze/we het echt? Enerzijds is er zeker wel een deeltje dat anderen wil helpen, sommigen kunnen het alleen niet zo goed, tja, overbrengen. Een ander deeltje is de eigen onzekerheid, want uiteindelijk zoeken ze zelf ook gewoon bevestiging. Dat doen ze door iemand anders af te breken of door goedbedoeld advies te geven en dus te hopen op dankbaarheid of complimenten. Een derde reden? We zijn allemaal gewoon zo ontzettend trots en willen het van de daken, ofja van Instagram, schreeuwen.

Wat kan je zelf doen? Vertrouwen hebben in jezelf en in je kindje. Weten dat jullie beiden perfect zijn en perfect zijn voor elkaar. Dat jullie altijd jullie uiterste best doen en dat alles komt en gaat op z’n tijd. Pas als je zo overtuigd bent van jezelf en jouw parenting skills kan de Moedermaffia jou niet raken. Je kan dan enkel denken: ach die moeten het zelf lastig hebben als ze iemand anders zo moeten afbreken, of: ach ze willen enkel helpen, of; ach ze zoeken ook gewoon bevestiging. Weet dat iedereen z’n best doet, en soms is z’n best “best lelijk”. Maar dan kan die persoon even niet beter.

En probeer vooral zelf zo’n lieve mama te zijn, die alles en iedereen toejuicht en overal het mooie inziet, die advies geeft als erom gevraagd wordt en complimentjes geeft als het kan. Want lief lokt lief uit.

Veel liefs,

Tineke 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s