Actie voor motivatie

on

Kan je je nog herinneren wanneer je voor het laatst veel energie voelde en supergemotiveerd was? Hoe kwam je aan dit gevoel? Die rush? Vaak zeggen we dat we de motivatie ontbreken om te sporten, te tuinieren, op te ruimen, vul maar in. De misvatting hier is echter dat motivatie meestal niet voorafgaat aan actie. Wat we niet weten is dat het omgekeerde waar is… Actie zorgt voor motivatie en het is actie die ervoor zorgt dat je zin krijg om te bewegen, op te ruimen of te tuinieren.

Wat je nodig hebt is een momentum. Momentum staat voor kracht, snelheid en beweging. En dat krijg je niet door stil te zitten. Je moet in actie komen. Door alvast te starten bereik je al een eerste voldaan gevoel en dit zorgt voor motivatie en die zorgt er vervolgens voor dat je de volgende stap zet. Vaak raad ik dan ook aan om al je activiteiten of to-do’s na elkaar in te plannen, want dan zit je in je momentum, in je flow, en daar gebeurt de magie.

Neem dus gewoon die eerste stap, neem jezelf voor het minimum te doen: één afwasje te doen, één kilometer te stappen, één plant te snoeien, en wie weet verras je jezelf en heb je toch mooi 5 km gestapt, de hele keuken opgeruimd of de hele voortuin netjes gezet… En plof daarna maar voldaan op de zetel… J

Foto door Pixabay op Pexels.com

Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s