Zoogdieren

We zijn allemaal zoogdieren. Dat is een vaststaand gegeven. En weet je wat alle zoogdieren dagelijks doen? Bewegen. Sterker nog, ze hebben het nodig om gezond en gelukkig te zijn. Beweging. Sluit eens een hond een hele dag op in huis? Die staat te springen om uitgelaten te worden. Hoe komt het dan dat we er zelf een sedentaire levensstijl op nahouden en denken dat die manier van leven ons gelukkig zal maken? Of gezond? Het gaat hem niet over dagelijks mediteren, een lesje yoga, het pakje dat onderweg is of een gevulde koelkast. Neen. Wat we nodig hebben is beweging! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, integendeel, ga gewoon wandelen! Doe iets, breng je lichaam in beweging, elke dag en pluk er de vruchten van. Bewegen doet zoveel met je geest en lichaam, en zal er bovendien ook voor zorgen dat je gezondere keuzes zal maken. Beweging is het ultieme antidepressiva, gratis én gezond.

Foto door Nathan Cowley op Pexels.com

We zijn niet gemaakt om stil te zitten. Dat is zo geëvolueerd, want we hebben nu auto’s, treinen, bureaujobs en tv’s. En deze evoluties hebben allemaal ontelbare voordelen maar ook een groot nadeel. We zitten de godganse dag op ons zitvlak, we worden lui en bovendien vergeten we hoe deugddoend het is om te bewegen. We zien het als een opdracht. En neen, dat is niet de schuld van lockdown 1, 2 of 3.

Mijn advies is: maak er een gewoonte van om opnieuw dagelijks te bewegen en doe het net zolang tot het een verslaving wordt. En als het even kan, laat je smartphone dan thuis (of ten minste in je zak).

Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s