Wat doet gezond eten met je?

Gezond eten, jaja, je hoort het overal, leest het overal, probeerde het al 47 keren uit en wou er misschien ook al 47 keer de brui aan geven.

Want waarom zou je gezonder eten? Je hebt misschien een specifiek doel voor ogen, maar écht, WAAROM zou je de “moeite” doen om gezonder te gaan leven? Een goede vraag. Ik probeer je even snel wijzer te maken.

  • Je krijgt er bakken energie van (als je het goed doet. Van te weinig eten kan je je heel futloos voelen, daarom heb ik het ook over gezond eten, niet over weinig eten.) Je krijgt veel meer gedaan op een dag en plots zal het lijken alsof je meer tijd hebt.
  • Gezonde voeding maakt je slimmer, want je hersenen zijn in topconditie en je voelt je over het algemeen fit, ook mentaal.
  • Je voelt je gelukkiger. Door gezond te eten maakt je lichaam meer geluksstofjes aan. Anderzijds wil dat niet zeggen dat ik niet ook héél gelukkig wordt van een ijsje. Je zal nog meer genieten van die occasionele lekkernij.
  • Je huid wordt mooier, hallo babyvelletje!
  • Het houdt je op lange termijn gezonder en je zal minder snel ernstig ziek worden.
  • Je slaapt beter, en we weten hoe belangrijk onze beauty sleep is.
  • Je voelt je zelfzekerder, want je bent blij met je keuzes, je voelt je beter en ziet er beter/ gezonder uit.
  • Je lichaam zal goed “draaien”, als een geoliede machine. Je spijsvertering zal goed werken en je metabolisme krijgt een boost, dit zal je helpen om een eventueel extra kilo’tje kwijt te raken.

Redenen genoeg? Wat is voor jou de belangrijkste reden om gezond te leven? Focus je voortaan hier op in plaats van op dat nietszeggende getalletje op de weegschaal.

You can’t control everything in life, but you can control what you put in your body.

Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s