Doorbreek de after-holiday dip

Zondagavond. Dé laatste zondag van jouw verlof, je voelt het in je buik, misschien heb je het gevoel al sinds zaterdagmorgen. Het gevoel niet klaar te zijn voor het werk, voor de routine, voor de deadlines, autostress,… je weet wat ik bedoel?

Na de vakantie voelen we ons vaak futloos, moe en overweldigd, en is het moeilijk om de motivatie terug te vinden om te werken, maar ook om terug gezond te leven. Ook voor jou? Welke goede gewoonte wil jij starten of verderzetten? En vooral: hoe doorbreek je die after-holiday dip?

  • Acclimatiseer. Reserveer na je reis nog enkele dagen vakantie om te acclimatiseren. Zo kan je nog alles regelen, alles thuis weer goed op orde brengen en ben je de laatste twee dagen op reis nog niet aan het denken aan je werk.
  • Bouw het sporten langzaam weer op. Niet alleen je mindset, maar ook je spieren moeten na een lange rustperiode weer wennen als je opnieuw start met sporten. Start dus langzaam op, en ga niet direct voluit of elke dag sporten. Zo voorkom je ook te veel spierpijn of uitputting.
  • Ga niet diëten. Uiteraard is het goed dat je een gezonde eetstijl nastreeft, maar ga niet drastisch cutten in jouw calorie-inname en ontzeg jezelf niet alles wat je lekker vindt. Zeker na een periode van iets meer of koolhydraatrijker te eten is dit niet de juiste beslissing. Kies voor een eetstijl die je eigenlijk je leven lang zou kunnen volhouden.
  • Plan! Plan nieuwe leuke dingen om te doen, een sportdate, een etentje, een dagje citytrippen in eigen land,… Je vakantie mag dan voorbij zijn, je kan nog steeds heel veel leuke dingen doen, het hele jaar door.
  • Doe het samen. Ga samen een les volgen, een toertje lopen, fietsen, ga zwemmen met je kids, … Een extra motivatie om terug te starten met bewegen en extra gezellig.

Doe het vooral allemaal op eigen tempo, en omdat je het zelf wil. Want geen enkel woord motiveert zo weinig als “moeten”.

Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s