Toptips voor op vakantie

Aftellen! Naar die welverdiende vakantie! Maandenlang hebben we afgeteld naar dat zomerverlof. We hebben keihard gewerkt, gesport, een gezonde levensstijl nagestreefd en we zijn er volledig klaar voor. Maar op de luchthaven begint het tij misschien al te keren. Dat kleine stemmetje dat zegt: “ohneen op reis zal ik verdikken”. Het wordt er wellicht niet beter op naarmate de tijd vordert en eigenlijk kan je van elke treat op vakantie maar half genieten omdat je jezelf opzadelt met een gigantisch schuldgevoel… Dat kan niet de bedoeling zijn. Mijn stappenplan voor een stressvrije en fitte vakantie:

  • Zet het schuldgevoel uit je hoofd. Dat begint met ratio: je zal écht niet 5 kg aankomen in een week tijd (als dat wel zo is, is dat vaak veel vocht, en dat verlies je eens je weer normaal zal eten). Om 5 kg aan te komen moet je maar liefst 49 000 kcal meer eten dan in een normale week (neen dit is geen uitdaging ;)). Daarnaast doet het je metabolisme ook eens goed om eens wat meer te eten. En VOORAL: sta jezelf allltijd toe om eens te zondigen. Verbieden zorgt alleen dat je er nog meer zin in hebt, je nog schuldiger voelt etc. etc. Je schuldgevoel helpt je dus echt geen centimeter verder.
  • Je komt terecht in een prachtige omgeving. Verder ben je niet gebonden aan je bureau, of strandstoel. Geniet van de natuur, de gezellige stadjes en de aanlokkelijke stranden. Je zal merken dat die extra beweging een heel groot verschil maakt en je dus echt niet hoeft te vrezen voor je lijn. Je loop-/wandelschoenen, een frisbee of een strandbul kunnen wellicht nét wel nog in de koffer?
  • De buffetten, de restaurants, de drankjes,… Geniet volop maar kies bijvoorbeeld voor 4 soorten groenten en een lekker stuk vis en laat de aardappelen en pasta achterwege. Tuurlijk kan een dessertje maar wees kieskeurig, het hoeft niet “en en en” te zijn. Morgen is er nog een dag 😉 . En wat met drinken? Probeer zoveeel mogelijk water te drinken. Je wil niet ervaren wat een watertekort doet met je lichaam bij hete temperaturen. De hele dag dus een flesje bij de hand, en ’s avonds die apéro!
  • Na de reis: gewoon asap weer op je normale routine. Niets overcompenseren, gewoon: back to normal. En misschien heb je wel een leuke nieuwe activiteit of een gezond gerechtje leren kennen op reis?

    Relax, enjoy, have fun! Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s