Platte buik 1.0  

on

Een platte buik… die willen we allemaal, toch? Dat we die verkrijgen door het optimaliseren van onze lifestyle met een gezond voedingspatroon en een leuke workoutroutine weten we intussen al, right? 

Maar hoe komt het verdorie dat we ’s morgens opstaan met een platte buik en dat die tegen de middag al ver zoek is? En vooral, hoe zorgen we ervoor dat we die dus wel behouden tot ’s avonds, voor in dat strakke kleedje?

Door de constructie van ons lichaam (darmstelsel) en onze vrouwelijke hormonen zijn wij, vrouwen, vatbaarder voor het “opgeblazenbuiksyndroom” dan de mannen van deze wereld.

Graag overloop ik enkele eenvoudige stappen die je kan implementeren om je platte buik te behouden, en te verkrijgen:

1. Eet meer/ veel vezels, en dan vooral oplosbare vezels. Ten eerste verzadigen ze je super, maar zorgen ze er ook voor dat je minder vet opslaat in de buikregio. Daarnaast voorkomen ze ook dat je opgeblazen bent. Win, win, win! Enkele voorbeelden zijn groenten, fruit, peulvruchten, haver, …

2. Water drinken. Yup, again, daar is ze weer met haar water. Sorry maar het is bewezen, door veel water te drinken krijg je een vol gevoel en zal je buik minder opgeblazen zitten. Je drinkt ook best plat water, want gasbelletjes in (fris)dranken zorgen voor… juist: een opgeblazen buik.

3. Op deze manieren neem je ook veel extra lucht op: het kauwen van kauwgom, drinken met een rietje, nemen van grote happen eten,… deze zorgen allemaal voor extra lucht in de buik, vermijden dus.

4. Vermijd verder liever ook kunstmatige zoetstoffen en suiker. Deze veroorzaken beiden op hun eigen manier een opgeblazen gevoel.

4. Niet te veel zout opnemen, meer ananas, meer groene/ muntthee, minder zuivel, … Allemaal kleine beetjes die je kunnen helpen om aan het einde van de dag een plattere buik te hebben.

En is het vandaag mislukt? No worries, morgenochtend is die buik opnieuw platter, nieuwe kans 😉!

Xx Tineke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s