Zo blijf je op je fitnesspad, 8 tips.

Zo af en toe, en soms ook heel vaak dreigen we van ons plan af te wijken. Dan zijn de verleidingen daar, de tegenslagen, maar ook de successen, of simpelweg onze eigen gedachten die ons sturen naar onze vijanden van het moment: (ongezond) vet en suiker. Deze tips moeten jou helpen om ondanks alle zijwegeltjes en afleidingen toch op het juiste pad te blijven. Ready?

  • Sporten! Het goede gevoel dat je krijgt van sporten zal je helpen om van de ongezonde snacks af te blijven en geeft je zin om gezond te eten. Die spieren voeden, weetjewel.
  • Vezels! Veel vezels eten helpt je bloedsuikerlevel te reguleren waardoor je minder sugar cravings zal krijgen door de dag. Verder verzadigt het ook super.
  • Zet kleine tussendoelen. Want dan boek je veel vaker een succes en dat trotse gevoel zal je motiveren om vol te houden.
  • Alternatieven voorzien. De zaken zijn nooit zwart of wit. Heb je geen zin in een smoothie vandaag? Maak dan spelt- of havermoutpannenkoeken. Heb je geen zin om te lopen vandaag? Doe dan een kleine thuisworkout, of haal je springtouw van onder het stof. Denk niet in “nee”-termen, denk in “of”-termen.
  • Plannen! Weet je dat je de hele week weinig tijd zal hebben om healthy foods in te slaan? Maak dan een lijstje en plan vooruit. Prop je diepvries vol met groenten en vis, vul je voorraadkost met noten, de koelkast met (plantaardige) melk, gezonde spreads,… en je hebt geen excuus meer, helaas ;).
  • Zit! Eet aan een tafel. Als je eet terwijl je rondloopt of terwijl je naar tv kijkt, ben je je niet bewust van wat je binnenspeelt en je hersenen zijn dat evenmin. Het hongergevoel zal dus aanhouden.
  • Honger jezelf niet uit! Eet voldoende gezonde vetten om voldoende verzadigd te zijn en het “ik-eet-de-kast-op-syndroom” te vermijden
  • Doe wat je leuk vindt!!! Heel belangrijk, doe de sport die je leuk vindt, en eet de voeding die je lekker vindt, en die gezond is ;)! Iets wat je tegen je zin doet, hou je uiteindelijk nooit vol.

Maar vooral, ben je overtuigd van je doel? Als je iets écht wilt, ontdoe je je van alle excuses en vind je altijd een manier. Maar ik hoop dat bovenstaande tips kunnen helpen.

It takes as much energy to wish, as it does to plan – Eleonor Roosevelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s