Don’t over complicate things

on

Chiazaden, gojibessen, hennepzaad, tarwegras, macapoeder, boerenkool… slechts een greep uit het aanbod “superfoods“. Interessant om te weten is dat er geen wetgeving bestaat die zegt waaraan “superfoods” moeten voldoen. Zo kan alles dus onder de naam “superfood” worden verkocht, het is een marketingterm.

Wat is dan het belang van deze “superfoods”? Zijn ze gezond? Ja hoor, absoluut. En zijn superfoods nodig? Zeker niet, als je zoveel mogelijk van de natuur eet, en gevarieerd eet, heb je heus geen superfoods nodig om gezond te zijn. Alles wat je lichaam nodig heeft zit ook in voeding die lokaal geproduceerd wordt, en dat meestal aan een fractie van de prijs. Als dat geen supervoeding is ;)!

Verder is het ook niet nodig om raw, vegetarisch, vegan of glutenvrij te eten. Tenzij je allergisch bent aan bepaalde voedingsmiddelen of omwille van ethische overwegingen een speciaal dieet volgt. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld,

Gezond eten is veel eenvoudiger, én goedkoper dan je vaak denkt. Je hoeft er dus ook niet over te stressen, of vrezen dat je het “verkeerd” doet omdat je de nieuwste food- of dieethype niet volgt. Eens “zondigen” van tijd tot tijd verwoest sowieso jouw gezondheid niet ;).

Eet eenvoudigweg zoveel mogelijk van de natuur, zoveel mogelijk onbewerkt, gebruik jouw “gezond verstand” ;), en vooral: let op je porties. Met onze sedentaire levensstijl hebben we minder voeding nodig dan we denken, en gewoon zijn. Doordat we meer uren dan ooit zitten op een dag, is ons metabolisme veel trager, zeker als dit niet gecompenseerd wordt met extra beweging onder de vorm van cardio en/of spieroefeningen.

Keep it simple, keep it real – Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s