Count less, be more.

Denk even na over de dingen die je telt. We tellen het geld op onze bankrekeningen, onze leeftijden, centimers, prijskaartjes, kcal, punten, de cijfers op de weegschaal, we tellen zelfs het aantal schoenen dat we hebben. Maar waarom? Waarom willen we onszelf kwantificeren?

Cijfers zeggen niets over jouw waarde, over jouw persoonlijkheid, over jouw schoonheid, … cijfers zeggen zelfs niets over vooruitgang. Het zijn gewoon numerieke symbolen, het zijn meetbare ondingen die veel onzekerheid en twijfel teweegbrengen, ze laten je toe jezelf te onderschatten, in vraag te stellen en te vergelijken, vergelijken met andere cijfers die al even irrelevant zijn.

En denk nu even aan wat echt belangrijk is. Kunnen die zaken geteld worden? Liefde, geluk, intimiteit, energie, voldoening, wederzijds begrip, …?

Als er dan toch iets geteld moet, dat geteld kan worden, dan is het tijd. Tijd is het mooiste geschenk dat je kan geven aan jezelf en aan een ander. Tijd is kostbaar, en bewust omgaan met die tijd kan hét verschil maken voor jouw gemoedstoestand en jouw geluk. Denk even na over hoe je jouw tijd indeelt? Gebruik je je tijd voor dingen die je bruisend doen voelen, die je doen voelen alsof je als kind voor het eerst naar het pretpark ging, dingen waarvan je ziel oprecht blij wordt? Welke dingen zijn dat voor jou?

Laten we minder tijd spenderen aan de dingen die we tellen, en meer tijd spenderen aan de dingen die je niet kan tellen. En voor de personen in je leven die echt tellen, zullen de dingen die je kan tellen ook niet tellen  (sorry for the confusion there). Laat je waarde niet bepalen door enkele cijfers, would you?

Not everything that can be counted counts and not everything that counts can be counted – A. Einstein.

Xx Tineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s